03 March 2024 06:29        
Home pageDownloadForumCossacksCompetiti FIFAAvatareCoduri JocuriCautare
Navigare
  · Home page
· Temeni si Conditi
· Download
· Forum
· Cossacks
· Competiti FIFA
· Link-uri Web
· Parteneri
· Cerinte Sistem Jocuri
· Felicitari jocuri
· Avatare
Informati
· Topuri jocuri
· Coduri Jocuri
· Intrebari frecvente
· News Games
· Contactati-ne
· Adrese de huburi
Trucuri Jocuri
· Cautare
· Action & Shooters
· Racing & Sports
· Adventure & RPG
· Strategii
· Salvari Jocuri
· Trailers jocuri
· Site Map
· Photogallery

Conectare
 
Utilizator

ParolăÎncă nu eşti membru?
Înregistrează-te

Ţi-ai uitat parola?
Solicită una nouă

 

 

 
 
MMO-urilor de tip Free-to-PlayMMO-urilor  Free-to-PlayNumărul MMO-urilor de tip Free-to-Play care au invadat piața a crescut atât de mult în ultimul an încât pentru mine, care am o pasiune în a le testa, a devenit o problemă să mai țin pasul. E drept, doar o mică parte dintre ele merită atenție, cum ar fi 9Dragons, Dofus, BOTS, Dreamlords și încă vreo câteva, dar cum îți poți face o opinie în acest sens dacă nu le testezi?! Evident, aș putea folosi Internetul ca o sursă de încredere, ținând cont de nivelul de interes pe care lumea îl manifestă față de un anumit titlu.

Însă asta ar însemna să acord încredere unor tactici de marketing care te manipulează în cele mai multe cazuri și să nu am în vedere propria mea capacitate de a discerne cu obiectul în față. Luând ca exemplu Runes of Magic, modul în care am aflat de el a fost în primul rând un comunicat de presă care anunța faptul că jocul a depășit 100.000 de jucători în closed beta.

Cum să nu ți se aprindă instalația de pom când auzi că un joc aflat abia în teste a reușit să atragă atât de multă atenție? Auzisem vag de el și îl aveam undeva prin lista celor care urmau a fi testate, însă această știre i-a modificat radical prioritatea. Așa că am folosit un cont de beta și am primit acordul producătorilor pentru a arunca un pic de lumină asupra motivelor acestui mic hype.

Rețete

Explozia jocurilor de tip „moca” este una absolut naturală pe o piață care, la fel ca toate piețele de fapt, este dominată de spectrul profitului maxim. Daca luăm ca exemplu Blizzard, e clar că ei nu concep să ofere prea mult conținut gratis, deoarece ar contrazice însăși propria lor existență, iar pământul s-ar deschide și i-ar înghiți.

Dacă ne uităm la NCSoft, ei sunt o companie care reprezintă un fel de inventatori ai acestui sistem. Cu toate acestea, ceea ce a mers pentru Guid Wars, Dungeon Runners sau Exteel, se pare că nu se poate aplica pentru Lineage 2, City of Heroes sau deja defunctul Tabula Rasa. Ba mai mult, ei preferă să închidă serverele de Tabula Rasa decât să-l facă free, în pofida tacticii generale avangardiste a companiei. Probabil că au motivele lor, însă ceea ce transmit din păcate este o schimbare de atitudine care le „sapă” imaginea în ochii clienților.

Știm că majoritatea jocurilor gratis, sau ca să fim mai exacți, parțial gratis, urmează niște rețete copiate și/sau translatate de la marile MMOG-uri de succes. Greu vei găsi un astfel de titlu care să nu reprezinte de fapt un downgarde de la un alt joc cu taxă lunară. La fel, și în mod special, Runes of Magic este o clonă interesantă de World of Warcraft. Evident, resursele investite de producători sunt mult mai modeste, de unde și impresia generală de „rudimentar” atunci când joci.

· Xgames la 30 January 2011 08:15:13· 0 Comentarii · 2163 Vizualizări · Imprimă
 
 

 
 
Comentarii
Nu există comentarii postate.
 
 

 
 
Postează un comentariu
Te rog conectează-te pentru a posta un comentariu.
 
 

 
 
Evaluări
Evaluarea este disponibilă doar membrilor.

Te rog conectează-te sau înregistrează-te pentru a vota.

Nu au fost postate evaluări.
 
 

 

 

cossacks
  art of war

 

Bun venit pe www.grozavu.ro ! Mereu Alaturi De tine!!
Portalul tau: jocuri si distractie
Cele mai bune jocuri de lan ,Cheats, codurile, sugestii,trucuri,indicii sunt doar aici.
© 2008 & 2012DX-WOW theme originally by DX-Portal />Powered by PHP-Fusion copyright © 2002 - 2024 by Nick Jones.
Released as free software without warranties under GNU Affero GPL v3.
2,656,581 vizite unice